Bedre Byggeskik-hus genvandt glansen

Ejer skriver:

Vi købte dette hovedhus med tilbygget længe i efteråret 2014. Huset havde været misligholdt i flere år og beboerne var halvandet år tidligere fraflyttet pga skimmelstøv fra kælder til loft.

undefined

Vi kastede os ud i en gennemgribende renovering med fokus på at bevare så meget af det oprindelige ved huset som muligt. Vi var så heldige at finde tegningerne på huset og den oprindelige byggeplan på kunstakademiets bibliotek. Det viste sig at gården var tegnet af Harald Nielsen som et skoleeksempel på gårdbyggeri til Bygmesterskolen i Holbæk. I byggeplanen var det foreslået at hovedhuset blev bygget med tegltag – med skifer som et billigere alternativ. Vi valgte derfor at erstatte skiffertaget med tegl, da taget skulle skiftes.

Vinduerne var generelt i dårlig stand og flere af rammerne var ikke til at redde. Vi pillede så mange glas ud vi kunne og fik lavet nye rammer  – resten restaurerede vi helt i bund. Invendigt er der monteret forsatsruder, så isoleringsgraden er rigtig god. Terrassedøren med termoruder blev skiftet til en koblet dør fra Linolievinduet, som passede til vinduernes proportioner.

undefined

Selvom standen ved overtagelsen var rigtig dårlig, var materialerne så gode at vi har kunnet bevare meget af det oprindelige inventar: gulve, døre, paneler, lamperosetter, dørhåndtag etc og i dag har vi et fantastisk dejligt hus, som nok ikke havde været så velbevaret, hvis det ikke var blevet ‘glemt’ i årtier. 

Venlig hilsen

Lise