Staten sælger historiske ejendomme

Freja Ejendomme har for nylig overtaget en række ejendomme fra staten, som nu skal have et nyt liv på private hænder. Ejendommene kommer denne gang fra Naturstyrelsen, Bygningsstyrelsen og Søfartsstyrelsen.

Husby Klitvej. Ejendommen er med i en budrunde der slutter den 5. februar. Foto: Esoft A/S.

Pressemeddelelse fra Freja Ejendomme

Traditionen tro er der tale om vidt forskellige ejendomme spredt over hele landet. Flere af ejendommene udbydes til salg fra i dag, imens der med andre ejendomme stadig pågår en salgsklargøring, inden de kan udbydes til salg senere på året.

Blandt de ejendomme som allerede nu udbydes til salg, finder man ved Ringkloster Å en ejendom med en spændende historie. Midt i de naturskønne omgivelser er nemlig to bygninger, som tidligere har været anvendt af Naturstyrelsen og som oprindeligt er opført på en gammel klosterruin, Ring Kloster, som var et nonnekloster under benediktinerordenen.

Fotos: Esoft A/S.

En anden ejendom som nu udbydes til salg, ligger i Jørlunde lidt syd for Slangerup på Sjælland. Her finder man ’Lindegården’ – en markant gård i smukke naturomgivelser, som ligeledes har været anvendt af Naturstyrelsen. Beboelsesejendommen er opført i 1980, imens gårdens tre længer med de stråtækte tage, er opført løbende mellem 1777 og 1898.

Blandt de nye ejendomme, er der også en række som stadig er under salgsklargøring og som forventes at blive udbudt til salg i de kommende måneder. Dette inkluderer vidt forskellige typer af ejendomme, der spænder fra en ejendom på Frederiksberg og en skovridderbolig i Birkerød, til en tidligere politistation i Herning og et fyrtårn på øen Hjelm.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme siger: ”Vi har overtaget en række meget spændende og vidt forskellige ejendomme fordelt over hele landet. Nogle af dem har vi allerede sat til salg, imens andre kræver yderligere salgsklargøring, inden vi kan udbyde dem på markedet. Der er både ejendomme der henvender sig til private og til erhverv, og jeg forventer, at vi kommer til at opleve en stor interesse for disse ejendomme. Det bliver rigtig spændende at se i den kommende tid, hvordan vi kan skabe nyt liv i de her fantastiske ejendomme”.

Man kan læse mere om alle ejendommene og holde sig opdateret på www.freja.biz

Udbudt til salg nu

Aggersundvej 90, 9600 Aars (Naturstyrelsen)
Th. Nielsensvej 5, 8382 Hinnerup (Naturstyrelsen)
Tønballevej 1, 7130 Juelsminde (Naturstyrelsen)
Bygaden 25, 3550 Slangerup (Naturstyrelsen)
Esrumvej 362, 3000 Helsingør (Naturstyrelsen)
Slagstrupvej 42, 4200 Slagelse (Naturstyrelsen)
Ringklostervej 18, 8660 Skanderborg (Naturstyrelsen)

Udbydes til salg de kommende måneder

Emdrupvej 54, 2400 København NV (Bygningsstyrelsen)
Wesselsmindevej 17A og B, 2850 Nærum (Naturstyrelsen)
Folehavevej 127, 2970 Hørsholm (Naturstyrelsen)
Hjelm 3, 8400 Ebeltoft (Søfartsstyrelsen)
Grundtvigsvej 14A og 14B, 1864 Frederiksberg (Bygningsstyrelsen)
Kattehalevej 31, 3460 Birkerød (Naturstyrelsen)
Stationsvej 2, 3500 Værløse (Naturstyrelsen)
Nørregade 1, 7400 Herning (Bygningsstyrelsen)
Lundagervej 28, 5610 Assens (Naturstyrelsen)
Marstal Strand Camping (Naturstyrelsen)