Nyt forårsmagasin

Historiske Huses forårsmagasin er på gaden med friske perspektiver på bevaring, vedligehold og rammevilkår for ejere af historiske huse.

Magasin nr. 1, 2024

Foråret er her, og med det bringer vi et friskt pust til vores magasin med en helt ny serie, som vi har set frem til at introducere.

I dette og kommende udgaver vil vi blandt andet dykke ned i kun­sten at vedligeholde og pleje de historiske huse, med for længst glemte hverdagstips til rengøring og vedligeholdelse.

Forårsmagasinet indeholder praktisk information om at søge midler hos de Lokale Aktions Grupper (LAG), et besøg på Sæby Vandmølle og første artikel i vores nye serie om at eje et historisk hus eller ejendom i Europa, der bringer os til Italien, hvor vi besøger Castello di Montegiove i Umbrien.

Vi ser også på, hvordan de traditionelle håndværksmetoder holdes i hævd under udskiftningen af kobbertaget på Børsen i København, hvor vi besøger TOFT Kobber. Bevaringen af kulturarven er ligeledes i fokus, når det kommer til at redde de mange præstegårde, der er i fare for at blive revet ned på grund af problemer med skimmelsvamp.

Som medlem af Historiske Huse modtager du et fysisk eksemplar af vores magasin i din postkasse, to gange om året.
Er du ikke medlem har du mulighed for at læse magasinet her: Historiske Huses forårsmagasin 2024

God læselyst.