Ny smiley-ordning for historiske bymiljøer

 

undefined

Præstø, som også var nomineret som Danmarks Smukkeste Købstad, får 4 stjerner og en glad smiley.

Smilyer for alle landets historiske bykerner kan ses på hjemmesiden: GodeByer.dk. Her kan man danne sig et overblik over, hvor de bedst bevarede bymiljøer er. På hjemmesiden kan man også læse mere om, hvordan de forskellige byer er opstået og har udviklet sig. 

‘Med GodeByer.dk håber Landsforeningen at få gjort opmærksom på, hvor betydningsfuldt det er at passe på de historiske bymidter’, udtaler arkitekt Peter Hee, formand for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Han fortsætter: ‘Langt de fleste mennesker er hver dag omgivet af bygninger, men de færreste er opmærksomme på, hvor stor en betydning det har, at det er harmoniske bymiljøer, man færdes i. Mennesker søger derhen, hvor der er rart at være, og det er der i de historiske bykerner, hvor gaderne er krumme, husene sidder som perler på en snor og hvor torve og pladser er små og ligger i læ. Bare tænk på når man tager på ferie, så er det ikke i de store nye hotelkomplekser, man går på opdagelse. Det er i de historiske byer, hvor eventyrligheden lurer om gadehjørnerne. Alt for mange bymiljøer i Danmark har lidt stor skade på grund af utilpasset nybyggeri’.

Bevarelse og genopretning af værdifulde bymiljøer er lige så vigtigt som bevarelse og genopretning af naturmiljøer. Et godt bymiljø er mange penge værd for en by; det giver trivsel, og det tiltrækker handel, turisme og gode skatteborgere. Et utilpasset nybyggeri i bykernen kan forringe værdien af de omkringliggende ejendomme og skade hele byen. 

På hjemmesiden GodeByer.dk er der også opfordringer til, hvad der kan forbedres, og oplysninger om hvem der har været med til at sikre de gode bymiljøer. Landsforeningen ønsker med denne hjemmeside at få åbnet øjnene på politikere, forretningsdrivende, turistforeninger og boligejere for, at gode bymiljøer er vigtige og bør prioriteres. 

Hjemmesiden er lavet i tæt samarbejde med lokale bygningskultur-entusiaster og foreninger.

Henvendelse til:
Talsmand Jep Loft, tlf: 5378 0123, mail: jeploft@yahoo.dk.
Landsformand Peter Hee, tlf:  2671 2613, mail peterhee@byogland.dk