Ny håndsrækning til Danmarks ildsjæle

Kilde: Realdania

Ildsjæle skaber underværker
Overalt i landet knokler tusindvis af ildsjæle for det, de brænder for, og sammen udvikler de nyt liv, nye aktiviteter og nye mødesteder. Ildsjælenes engagement skaber stolthed, sammenhold og livskvalitet og fører til varige og bæredygtige forandringer i de lokalsamfund, som ildsjælene er en del af. 

Med opbakning i form af inspiration, faglig viden og økonomisk støtte til en meget lang række ildsjæleprojekter har Realdania målrettet støttet frivillig skabertrang siden 2011. Nu bygger kampagnen Underværker videre på de gode resultater med en åben invitation til alle, der arbejder frivilligt og passioneret for at skabe livskvalitet i det byggede miljø. 

Det kan være nye eksperimenterende løsninger for bæredygtigt byggeri. Udvikling af nye rammer om sociale aktiviteter og for dem med særlige behov. Gamle bygninger, som indrettes til nye formål. Eller helt nye steder, som skabes med det lokale fællesskab for øje – både i byen og på landet. 

”Det er så livsbekræftende at se, hvordan ildsjælene med initiativ, kreativitet og engagement udvikler idéer, der hver på deres måde og for små midler forbedrer det byggede miljø og skaber glæde og udvikling lokalt. Derfor ønsker vi, at bakke yderligere op om ildsjælenes indsats – og det gælder alle, der arbejder for at skabe underværker, både gennem nybyggeri og med udvikling af eksisterende rammer,” siger Christian Andersen, programchef i Realdania. 

Nye projekter søges
Realdania har afsat 45 mio. kr. til konkret projektstøtte. Projekterne vil løbende blive udvalgt blandt de ansøgninger de oprettes på www.underværker.dk over de næste to år. Samlet forventes op til 80 store og små projekter at modtage støtte fra kampagnen Underværker. 

Interesserede ildsjæle kan søge kampagnen ved at oprette en elektronisk projektansøgning på kampagnens hjemmeside www.underværker.dk