Kulturtårnet på Knippelsbro er åbnet

Foto: Kulturtårnet

Kilde: Realdania

Siden 1937 har det ovale kobbertårn på Christianshavnersiden på Knippelsbro fungeret som kaffestue for bropasserne. Nu åbnes dørene for offentligheden til kultur- og gastronomioplevelser i det fredede tårn.

Kulturtårnet vil danne ramme om radiobiograf-arrangementer, samfundsaktuelle live-samtaler, udstillinger af kunst og grafik og intime pop-up-restauranter. Og så kan man selvfølgelig også nyde 360 graders kigget ud over Københavns havn – fra 13 meters højde.

I det sidste års tid har brotårnet gennemgået en stor renovering både ude og inde. Blandt andet har tårnet fået en nyrenoveret balkon med massive egetræsplanker, et specialdesignet køkken og ikke mindst et helt nyt kobbertag som del af renoveringen.

Det er ildsjælene i Foreningen Kulturtårnet, der står bag projektet, som har fået økonomisk støtte fra Realdanias ildsjælekampagne Underværker samt Københavns Kommune.

De to kobbertårne blev færdigstøbt på B&W-værftet på Refshaleøen i 1937 og sejlet ind og sænket på plads på hver sin side af Knippelsbro.

Åbningstider

Kulturtårnet er åbent for offentligheden fra tirsdag til lørdag kl. 12-22. Om aftenen kan der i visse perioder være særarrangementer, som kræver billet. Læs mere på www.kulturtårnet.dk og på www.facebook.com/kulturtaarnet.
I den normale åbningstid koster det en flad 20’er for voksne og 10 kroner for børn at komme op i Kulturtårnet. Kulturtårnet åbner med driftsbevilling fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.

Kampagnen Underværker

Frivillige projekter i det byggede miljø kan skabe lokal udvikling og fællesskaber. Underværker er en kampagne, der hjælper ildsjæle med at gøre deres idéer til virkelighed. Læs mere på www.undervaerker.dk