Kendt lysthus får nye farver

undefined

Det kinesiske lysthus i Frederiksberg have. Foto: Thomas Rahbek.

Kilde: Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Midt i Frederiksberg Have, placeret centralt på Kineserøen i behagelig afstand fra havens virak og mange gæster, finder man Det Kinesiske Lysthus. En kendt attraktion, som normalt ikke er åben for gæster og besøgende.

Denne sommer og i efteråret gennemfører Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme en udvendig istandsættelse af Det Kinesiske Lysthus. I den forbindelse åbnes der helt særligt op for adgang til Kineserøen søndag d. 20. september kl. 11-14, hvor det er muligt at se og høre mere om istandsættelsen. Blandt andet vil dragerne, som normalt pryder taget på lysthuset, blive malet den dag.

Takket været farvearkæologiske undersøgelser er det muligt at gennemføre restaureringen på et veldokumenteret grundlag med klarhed over lysthusets konstruktion, udsmykning og oprindelige udseende. Efter styrelsens planlagte istandsættelse vil lysthuset derfor farvemæssigt fremstå som i den romantiske haves allerførste tid.

Det Kinesiske Lysthus i Frederiksberg Have blev opført i 1801 og regnes i dag for et hovedværk inden for sin genre. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme planlægger at søge støtte via eksterne donationer til arbejdet med restaureringen af bygningens indre udsmykning samt Abildgaards 56 udvendige dekorationer.

Læs mere om istandsættelsen af Det Kinesiske Lysthus her