Kastrupgård – gammelt hus med nye øjne

undefined

Kilde: Realdania

Fra at have været et landsted for kongelig hofstenmester Jacob Fortling (1711-61) er Kastrupgård i dag en moderne kulturinstitution med en imponerende grafiksamling, skiftende udstillinger af både grafik og maleri, billedskole, café og arrangementer.

Med støtte fra Realdania er den firlængede gård blevet istandsat og nytænkt, og Kastrupgårdsamlingen er et fint eksempel på, hvordan en historisk bygning kan få nutidig relevans og nyt liv. For mange af Realdanias medlemmer var besøget med Realdanias medlemsunivers en førstegangsoplevelse, hvor de fik indblik i historien om den omfattende ombygning og nyindretning af Kastrupgård som kunstmuseum. Kastrupgårdsamlingens museumsleder Mette Sandhoff Mansa og arkitekt Gitta Hammer fra Erik Møllers Tegnestue, der stod for ombygningen i 2013, viste medlemmerne rundt i de fredede længer.

Ved istandsættelsen fik museet også en ny foyer og café, og der var både kage i cafeen og en udendørs kaffeknallert i den idylliske gård til at holde dampen oppe hos gæsterne efter afslutningen på dagens rundvisning. Herefter kunne medlemmerne gå rundt på egen hånd, dykke ned i grafikken, fordybe sig i udstillingsrummet med Theodor Philipsens kendte værker, der er deponeret på Kastrupgård af Tårnby Kommune, og stifte bekendtskab med den igangværende udstilling ’Camus’ ansigt’ med værker af Vibeke Tøjner.

 Læs flere nyheder fra Realdania