Kursus: Interiører- og eksteriørrestaurering. Traditionelle malermaterialer og metoder

10. oktober, 2019 · 9:30 - 16:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Center for Bygningsbevaring i Raadvad byder i samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole velkommen til kursusrækken 2019.

Denne kursusdag fokuserer på interiører- og eksteriørrestaurering. En restaureringsopgave kræver stort set altid et indgående kendskab til traditionelle malematerialer og teknikker. Har man som rådgiver selv prøvet at blande og stryge farver op og har fået udført blot en lille farveafdækning, så er man rigtig godt hjulpet, når man skal beskrive eller kvalitetsvurdere håndværkernes arbejder til en opgave.

De traditionelle maleteknikker dækker over forskellige bindemidler tilsat farvepigment. Limfarve til vægge, mosfarve til lofter, linoliemaling og temperarfarve til mur og træværk. Imitationsmaling, bestående af lasering, ådring og marmorering, er en særlig specialitet inden¬ for dekorationsmaleriet, hvor man efterligner et andet materiale, f.eks. poleret marmor eller høvlet træ i fine træsorter.

Teoridelen ridser hovedbestanddele i de traditionelle malerteknikker op. Limfarver, oliefarver og temperafarver – hvad anvendes hvornår? De traditionelle malematerialers styrker og svagheder sammenholdt med nye og moderne malingstyper. Konservatoren fortæller om sine arbejder med de malede rum og om, hvad må man bruge i f.eks. et fredet hus.

Kursisterne får mulighed for at fremstille deres egne farver med de traditionelle farver, som de får med hjem.

Læs mere og tilmeld dig her. 

Detaljer

Dato:
10. oktober, 2019
Tidspunkt:
9:30 - 16:00

Arrangør

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Telefon
45 96 99 90
E-mail
info@bygningsbevaring.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Center for Bygningsbevaring i Raadvad
Raadvad 40
Kgs Lyngby, 2800
+ Google Maps

« All Begivenheder