Julemarked på Esrum Kloster

2. december, 2016 · 12:00 - 4. december, 2016 · 17:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Julemarkedet på Esrum Kloster er en hyldest til julebordets glæder med en klar hilsen til vores middelalderlige og franske ophav. De stemningsfulde rum fyldes til bristepunktet med franske delikatesser, klosterprodukter fra hele Europa og lokale kvalitetsvarer fra egnen.

Franske delikatesser og klosterprodukter

På markedet kan man gå ombord i et væld af delikatesser hentet direkte hjem fra Frankrig og europæiske klostre. Her kan man smage og købe fantastiske råmælksoste, uafrysteligt fristende trappistøl, forførende smørbare pâtéer, syndigt søde sager og meget, meget mere.

Lokale kvalitetsprodukter fra ”Smag på Nordsjælland”

Der bliver også mulighed for at dykke ned i klosterets lokale forankring, når fødevarenetværket ’Smag på Nordsjælland’ byder ind med lækre nyfortolkninger af middelalderens brød, mel, øl, grønt, krydderier, charcuteri, vin, syltede bær og frugter og meget andet.

Ting til julebordet og julestuen – inspireret af middelalderen

Hvis man leder efter nisser, engle, guirlander eller flettede hjerter, leder man forgæves på Esrum Kloster. Til gengæld har vi masser af unikke varer, der trækker tråde til klosterets historie; uld, lammeskind, keramik, flettede kurve, tæpper og meget andet. Derudover findes også lækkert grej og fine ting til køkkenet; rustikke skærebrætter og træfade, lækre viskestykker, kokkeknive, genbrugsglas, hævekurve, skåle med trug og meget andet. Alt sammen af tårnhøj kvalitet og perfekt til den unikke julegave, til julens mange værtinder eller på bordet til julens fester.

Julecafé og familieværksted

Når poserne er fyldte, kan man mætte maven med et herligt måltid og slukke tørsten i nytappet klosterøl i den hvælvede klosterkælder. I juleværkstedet kan den nysgerrige familie lave middelalderkonfekt af dadler, rosiner og figener – også kaldet ”Korsridderkugler”.

Åbent

Fredag kl. 12-20
Lørdag kl. 10-17
Søndag kl. 10-17

Detaljer

Start:
2. december, 2016 · 12:00
Slut:
4. december, 2016 · 17:00
Pris:
Gratis

Arrangør

Esrum Kloster

Sted

Esrum Kloster
Klostergade 11-12
Græsted, 3230 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

« All Begivenheder