Foredrag om Umbrien – Italiens kulturelle smeltedigel

29. september, 2023 · 16:00 - 19:00

Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Invitation til foredrag med arkæolog Thomas Roland om Umbrien – Italiens kulturelle smeltedigel

I hjertet af Italien ligger regionen Umbrien, der gennem hele historien har været en korsvej for Italiens kulturudveksling. Hér slog etruskerne sig ned og opførte templer og mægtige bymure. Hér anlagde romerne byer og byggede veje og teatre, og hér etablerede de rastløse langobarder et af deres væsentligste hertugdømmer med sære afarter af senantikke bygninger.

Mest markant – og stadig prægende for området – er dog den perlerække af fantastiske middelalderbyer, der dannede konkurrerende centre i tidens komplicerede net af bystater. I byerne var behovet for prestigebyggeri stort, og der blev i rigt mål investeret i prægtige rådhuse, paladser og katedraler. Renæssancen fortsatte denne tradition – men Umbriens smukke landskaber gav i denne periode tillige anledning til opførelsen af betagende landsteder og paladser, hvor haver og udsigter dannede arkitekturens kerne.

Med stor indsigt giver arkæolog Thomas Roland en introduktion til den kulturelle smeltedigel i sit foredrag om Umbrien og regionenes mange oplevelser.

Efter foredraget inviteres på et glas italiensk vin og lidt mundgodt.
Deltagelse koster 100 kr., som betales på Mobile Pay til arrangør Bente Ahlefeldt på 22466907 eller kontant ved indgangen.

Tilmelding senest 15.september 2023 til Bente Ahlefeldt på bente@ahlefeldt.dk

Detaljer

Dato:
29. september, 2023
Tidspunkt:
16:00 - 19:00
Pris:
kr.100

Arrangør

Historiske Huse
Telefon
+45 45 57 12 22
E-mail
sekretariat@historiskehuse.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Trinitatis Kirkes Sognehus
Pilestræde 67
København K, 1112 Danmark
+ Google Maps

« All Begivenheder