Danmark på film – en åben skatkiste

"Danmark på film" er en webportal på Det Danske Filminstituts streamingsite Filmcentralen.dk med dokumentariske film fra hele landet i perioden 1899-1995.

 

Der er mere end 2600 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort, så du kan finde klip fra byer og egne, du interesserer dig for. Desuden kan du finde film ved at søge på årstal og emneord. Du kan også skrive kommentarer, klippe i filmene, dele dine klip med andre, lægge klip på danmarkskortet og i de fleste tilfælde indlejre klip og film på din egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet.

Filmene er gratis at se online, og der er hverken login eller abonnement. Film og klip må også benyttes til non-kommerciel offentlig fremvisning.

Folkeliv på Amagertorv, 1904.

Fantastisk adgang til de historiske bygninger

Filmene er enestående måde at se på Danmarks byggede miljøer gennem de sidste 100 år og måske se, hvordan ens eget hus har set ud på levende billeder.

Ved du noget om opdyrkningen af Vildmosen i 1920, ringridningens historie eller om togkatastrofen ved Tommerup Station i 1946? Hvis du har særlig viden eller en god historie om begivenheder, steder eller mennesker på en film, så er der rig mulighed for at dele det med andre. Du kan skrive i kommentarboksen ved filmene og dermed berige websitet med mere viden.

Du kan også lave dit eget klip i en film, beskrive det, forsyne det med stedsangivelse og dermed tilføje endnu en nål og endnu en fortælling til danmarkskortet.

Gå til websitet