Gammelstrand: Fredet firlænget gård sælges

ÅBENT HUS: SØNDAG DEN 26. MAJ, FRA KLOKKEN 13-15

TILMELDING IKKE NØDVENDIG

Gammelstrand, Flægmosevej 22, mellem Millinge og Svanninge er navnet til denne imposante, firlængede gård, hvoraf dele kan dateres til 1750’erne. Udtrykket vidner såvel ude som inde om fortiden og bygningerne er nænsomt opdateret med god plads. Der er eksempelvis to køkkener og dermed rum til flere generationer.

Fire længer omslutter gårdspladsen, som tilgås via vognporten. Her træder man nærmest ind i en anden tid med den stenbelagte i gårdsplads og mange andre finesser, mens stråtaget er et kapitel for sig, og det står til bindingsværket med henholdsvis hvide og solgule tavl.

Ønsker flere familier at deles om boligen, kan diverse løsninger tage form. Der er to separate indgange i hver ende af hovedhuset, hvor køkkenerne ligeledes er placeret i hver deres del. I det nordvestlige afsnit er der ligeledes et stort værelse og et badeværelse ved entréen, men ellers ligger de syv stuer og to værelser imellem køkkenerne, hvorfor man kan inddele efter behov. Der er naturligvis også et badeværelse i den østlige del. De særlige udsmykninger af lofter og vægge, de fine brændeovne, rummenes lys og fløjdørene til udearealet er blot eksempler på øvrige elementer, der cementerer hjemmets atmosfære.

Gårdspladsen er et yndet opholdssted i sommermånederne, men der er ligeledes terrassemiljø i andre retninger, hvormed solen let følges. I haven vidner ranke træer om forgangne år, og naturen er i det hele taget nærværende med et rigt dyreliv til følge. Udbygningerne giver jer selvsagt alskens muligheder for dyrehold, hobbyprojekter og meget andet.

Grunden er på 7,6 hektar, hvoraf en lille andel er udlagt som skov. Landskabet i Svanninge Bakker er fantastisk til vandreture og afkobling, og tilsvarende er der ikke langt til en svalende dukkerter ved kysten. Inden for få hundrede meter findes skole, daginstitution og indkøbsmuligheder.

Avlsbygningerne er i dag ikke i landbrugsmæssig drift og rummer derfor mange muligheder. Det kunne være til kødkvæg, hestehold, liberale eller håndværksmæssige erhverv. I en af længerne er der indrettet et gæsteværelsesafsnit, der f.eks. også vil kunne anvendes som jagtstue, B&B eller teenagerafdeling.

Pris 3.500.000 kroner.

Se fredningssagen