Fredet ejendom med fem boliglejemål i Aabenraa

Lige midt på den historiske Slotsgade i Aabenraa i nummer 24 A-C  ligger denne flotte og i 2001 og 2002 totalrenoverede fredede byejendom. Den er oprindeligt opført i 1765 og fremstår med pudset og kalket facade til gaden og østgavl, mens opstalt på gårdsiden fremstår i kalket murværk. Ad bygningens hovedindgangsdør kommer man ind i en gennemgående tværgang med ølandsstensbelægning og flot baroktrappe til første sal.

Bygningen er indrettet med fem lejligheder, som er mellem 64 og 125 kvadratmeter store. Bygningen er opvarmet med fjernvarme, og lejlighederne har egne forbrugsmålere til vand, varme og el. Alle lejlighederne fremstår i meget fin stand. Mange af de gamle detaljer og materialevalg fra husets opførelse er bibeholdt, såsom synlige bjælker og de oprindelige loftsbrædder.

Bygningen er overalt meget grundigt og meget nænsomt restaureret, men mangler at få facaderne kalket, tre skorstenene eftergået, samt andet almindeligt løbende vedligeholdelsesarbejde, hvorfor der i udbudsprisen er fratrukket 300.000 kroner til imødegåelse af udgifterne til det manglende arbejde! Der foreligger en skønnet overslagspris på de manglende arbejder. Idet ejendommen er fredet, kan der muligvis opnås tilskud til en del af arbejdet!

Til huset hører to  udhuse i bulkonstruktion indrettet med fem depotrum. Den store grund er anvendt til delvis lukkede gårdhavemiljøer med pigstensbelægning samt tre til fire parkeringspladser.

Pris: 4.700.000 kroner.

Se fredningssagen her