Dreyers Hus – Gl. Skagen fra sin allerfineste side

Adressen på dette gennemførte autentiske hus på Højen i Gl. Skagen indrammer ret godt, hvad du kan forvente dig af dette yderst sjældent udbudte sommerhus helt deroppe på toppen af Danmark.

På en bakketop med 180 graders uhindret udsigt til Skagerraks skumtoppe ligger Havbakken 2 – eller Dreyers Hus som det går under i Skagens folkemunde. Idyllisk og underspillet troner huset som et historisk øjebliksbillede på, hvad Gl. Skagen repræsenterer, når alt går op i en højere enhed.

Liggende der for enden af vejen og med en unik placering i klitterne er det sagnomspundne skagensgule sommerhus med de karakteristiske røde tegl blandt de bedst beliggende i hele Gl. Skagen. Uden overdrivelse. Af samme grund har det været ejet af samme familie i nær mod 100 år.

Huset er Bedre Byggeskik fra 1920’erne og er udpeget som bevaringsværdigt af Frederikshavn Kommune. Huet var et af de første huse, der fik mulighed for at få en plakette af Historiske Huse. Bronzeplaketten skal minde ejeren om, det ansvar han har for husets bevaringsværdier og samtidige gøre forbipasserende opmærksomme på, at her ligger der et hus med særlige arkitektoniske kvaliteter.

Læs mere om tildelingen af plaketten til Dreyers Hus i Skagens Avis her og se indslag fra TV2 Nord her.

Pris: 32 mio. kr.