I Nøhr & Sigsgaard arbejder vi med kulturarven og værdisætter eksisterende bygningers arkitektur og kulturhistorie. Det er vores målsætning at skabe balance mellem bevaringskvaliteter og moderne funktionalitet. Vi benytter moderne arbejdsmetoder og integrerer 3D-scanning og 3D-projektering, når vi restaurerer og ombygger historiske bygninger. I dialog med bygherre og brugerne afklarer vi nutidige funktionelle behov.
Nøhr & Sigsgaard er en erfaren og uafhængig tegnestue, der yder helhedsorienteret arkitektrådgivning. I 2024 blev vi tildelt Rammeaftale vedr. Den Kongelige Bygningsinspektørs ydelser, inspektorat 3 for København og omegn. Rammeaftalen kombinerer på fornemste vis to af Nøhr & Sigsgaards kernekompetencer: Vores dedikerede arbejde med at bevare og udvikle den eksisterende kulturarv til fremtiden, og vores erfaring med at indgå i langvarige partnerskaber, hvor vi stræber efter at finde fælles interesser og søge ægte samarbejde.
Nøhr & Sigsgaard har kompetencer til:
- Totalrådgivning
- Styring af store projekter
- Restaurering, renovering og nybyggeri
- 3D-scanning
- 3D projektering
- Værdisætning
- Myndighedsproces
- Bygningssyn og vedligeholdelsesplaner
Udvalgte referencer:
Kongeligt Bygningsinspektør, Inspektorat 3: Bygningssyn på Statens fredede ejendomme, totalrådgivning på inspektoratets fredede ejendomme, samt varetagelse af kirkekonsulentopgaven for inspektoratets stifter. Inspektoratet omfatter bl.a. Amalienborg, Fredensborg Slot, Det Kongelige Teater, Eremitagen, Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Ordrupgaard, Rådvad og kirkerne i Ribe og Haderslev Stift.
Skolen ved Sundet, København S: Kaj Gottlobs mest velbevarede aulaskole med store glaspartier og adgang til naturen. Nøhr & Sigsgaard har forestået helhedsrenovering af den funktionalistiske skole, hvor den centrale ovale aula har et stort københavnskort udskåret i gulvet og en stor kompasrose i loftet.
Friluftskolen, København S: Efter mange års forfald har Friluftsskolen fået nyt liv ved en stor helhedsrenovering. Friluftsskolen er den eneste af sin art i Danmark og betragtes som et funktionalistisk mesterværk. Den er opført 1938 som sanatorieskole for børn med tuberkulose og tegnet af Kaj Gottlob. I 2023 blev Friluftsskolen tildelt den prestigefyldte pris European Heritage Awards / Europa Nostra Awards i kategorien Bevarelse af kulturarv. Skolen har desuden modtaget Københavns Bygningspræmiering 2022, Arkitektforeningens æreskalejdoskop 2022 og Farveprisen 2021.
Daginstitution i det gamle blindeinstitut, Kastelsvej 60: Istandsættelse og nyindretning af dele af den fredede bygning på Kastelsvej 60 på Østerbro som ramme for en ny daginstitution. Bygningen har en særlig historie som en af Københavns ældste institutionsbygninger til børn, bygget for Blindeinstituttet i 1857-1858 efter tegninger af Ferdinand Meldahl.