Som ejer kan du selv indsamle så mange oplysninger, viden og inspiration som muligt. På den måde er du klædt på til vælge den rette rådgivning til dit hus. Det gælder, hvad enten det drejer sig om valg af arkitekt, håndværker eller byggematerialer og -metoder. 

Rettidig og omhyggelig vedligeholdelse er en af de bedste investeringer i dit hus på lang sigt. En uvildig, byggekyndig rådgivning har betydning for de æstetiske forhold, men også de funktionelle og økonomiske konsekvenser af et byggeri.

Det kan være en god idé at benytte sig af rådgivning ved restaurering af fredede eller bevaringsværdige huse. Her må man sikre sig, at rådgiveren har erfaring med gamle huse. De ofte store beløb, der bliver brugt på at vedligeholde, istandsætte eller bygge om, skal gerne vise sig som et smukt, holdbart og værdiforøgende resultat.

Bygningskultur Danmark kan du se en fortegnelse over firmaer, der er vant til at beskæftige sig med restaurering og istandsættelse af historiske huse.

Her kan du finde kvalificerede håndværkere, rådgivere og leverandører af materialer – alle med speciale i bygningsbevaring.