Højbjerggaard: Fredet 6-længet bindingsværksgård med skoven som nabo sælges

Højbjerggaard beliggende på Højbjergvej 140 vest for Odense er en historisk fynsk landejendom opført i bindingsværk fyldt med sjæl, originale detaljer og 300 års arkitekturhistorie. Gården besidder en fortid som ryttergods og selvejergård. Gårdanlægget fordeler sig på hele seks længer med et boligareal på 314 kvadratmeter, hvilket giver rum til enten den store familie eller flere generationer.

Grunden på knap 29 hektar emmer af landlig idyl og naturskønne omgivelser og grænser op til vådområde og Hovhaven Skov. Omgivelserne omkring Højbjerggaard udgør en væsentlig del af den samlede kulturhistoriske helhed. Foruden naboskabet med naturen og de åbne vidder tilgodeses hverdagen af alskens fornødenheder i Korup, og der er ligeledes få kilometer til Ubberud Skole.

Der er flere indgange til den pigstensbelagte gårdsplads, som er omkranset af fire længer, heriblandt det 22 fag lange stuehus omgivet af parklignende have.

Den oprindelige charme fra 1696 er velbevaret inden døre, omend boligen er opgraderet med tidssvarende faciliteter. Interiøret er spækket med originale detaljer, der gør dette hjem så aldeles enestående. Gulve af teglsten, blotlagte bjælker, vægge af bindingsværk og gamle kakkelovne er nogle af de finesser, der bidrager til den nostalgiske stemning.

Stuehuset består af fem værelser, tre badeværelser, et stort køkken og bryggers samt tre stuer, hvoraf én rummer en markant pejs.

Foruden hovedhuset medfølger udbygninger herunder staldarealer. Der er således masser af plads til opbevaring og praktiske udfoldelser og fantastiske forudsætninger for livet på landet.

Pris: 12.000.000 kroner

Se salgsopstilling.

Læs fredningssagen.