Fredet byejendom midt i Faaborg til salg

Holkegade 3 er opført omkring 1720 for købmandsenken Maren Pedersdatter Busch.

Ejendommen er i 3 etager, der er fordelt ud med 387 kvm, hvoraf de fleste er anvendt i stueplan og på førstesalen. Her er mange gode opholdsrum og 2 toiletter. Facaden mod Holkegade er formentlig blevet overpudset i slutningen af 1800-årene.

P.t. står ejendommen registreret som erhverv, og omdannelse til bolig skal ske via byggetilladelse fra Faaborg Midtfyn Kommune samt godkendelse fra Kulturarvsstyrelsen. Hør nærmere hos EDC Faaborg omkring dette.

Den historiske ejendom har gennem tiden været brugt til forskellige formål, senest som museum og bogbinderi, og den har ligeledes været anvendt til beboelse.

Ejendommen fremstår med flere fine detaljer, såsom de gamle døre med udskæringer, gamle dørhåndtag, høje paneler, patinerede trægulve og en trappe, der går op igennem etagerne. Uanset, hvilket vindue, man kigger ud af, så har men en dejlig udsigt til enten smukke bygninger, hen over tage eller til vandet og havnen. Der er sket istandsættelse hen over tid, men der er fortsat gode muligheder for at tilsætte jeres eget præg ud fra et rigtig godt udgangspunkt.

Læs fredningssagen her

Pris: 2.995.000 kr.